-26%

Alcohol - Isopropanol 99,9%, desinfectering- en reinigingsmiddel

Vorige Artikel 8 van 11 Volgende
€ 26,95 € 19,95 (inclusief 21% btw)

Alcohol 99,9 % - desinfecteringsmiddel - reinigingsmiddel.

Zéér geschikt voor het desinfecteren van werkplekken, glazen wanden, ramen en deuren. 
Ook te gebruiken voor het maken van handgel of handzeep.
Ideaal voor het verwijderen van lijnresten en tonervlekken.

LET OP: TIJDELIJK GEEN VERZENDKOSTEN!

Isopropanol 99,9% - 1 liter fles.

Isopropanol, ook wel IPA, 2-propanol of isopropylalcohol genoemd, is een heldere vloeistof met een doordringende geur die steeds populairder wordt in huis, hobby en industrie.

Waar kan isopropanol eigenlijk voor worden gebruikt?

Isopropanol voor het reinigen van glasoppervlakken
Aangezien IPA niet alleen vetvrij maar ook streeploos reinigt, kan het worden gebruikt om alle glasoppervlakken te reinigen zonder vervelende strepen achter te laten. Meng hiervoor IPA 99% in een verhouding van 70% met 30% gedestilleerd water. Als u niet zeker weet of het echt glas is, test het dan op een onopvallende plek.

Isopropanol voor het reinigen van 3D-printercomponenten
Zelfs gloednieuwe producten en processen profiteren van de uitstekende reinigende eigenschappen van de IPA. Zo kan het printbed volledig residuvrij worden gereinigd. Neem contact op met de fabrikant van uw 3D-printer en zorg ervoor dat welke onderdelen worden schoongemaakt en hoe. Houd er rekening mee dat alle onderdelen moeten zijn afgekoeld voordat u isopropanol gebruikt.

Isopropanol voor het reinigen van verdampers
In het geval van pijpen, het mondstuk en het rookkanaal, maar ook in het geval van e-sigaretten, kan de verdamper worden gereinigd met een 70% verdunde oplossing. Dit is vooral belangrijk omdat bacteriën hier aanwezig zijn door contact met het lichaam. Regelmatig schoonmaken wordt absoluut aanbevolen. Controleer bij de fabrikant van het product welke onderdelen moeten worden gereinigd en hoe precies.

Isopropanol voor het reinigen van platen
Muziekliefhebbers kennen en waarderen IPA voor het schoonmaken van uw geliefde platen. Een mengsel van ca. 35% IPA, rest gedestilleerd water wordt aanbevolen.

Isopropanol als ontvetterlak en nagelmodellering
Isopropanol is natuurlijk ook een oplosmiddel voor inktvlekken, lijmresten, verf en vet. Zelfs nagellak als er geen remover bij de hand is. (Meng 70% IPA met 30% water). Het wordt ook gebruikt in professionele nagelmodellering om de natuurlijke nagel te ontvetten voordat de kunstnagel wordt aangebracht.

Isopropanol in de auto-industrie
In de auto-industrie wordt IPA gebruikt om vuil en lijmresten te verwijderen, bijvoorbeeld om de lak te reinigen voor polijsttoepassingen.

Isopropanol om onaangename geuren te verwijderen
Bacteriën zorgen ervoor dat bijvoorbeeld schoenen een onaangename geur kunnen hebben. Om dit te verwijderen, kunt u een 70% isopropanoloplossing aan de binnenkant van de schoen spuiten. Laat het gewoon werken en laat het drogen in de frisse lucht.

Isopropanol om bedwantsen te bestrijden
Bespuit de aangetaste matrassen / dekens en herhaal tot max. 2 weken het proces. Stofzuig vervolgens de matras met een stofzuiger en laat hem goed luchten.

Isopropanol om houtwormen te bestrijden
Hiervoor is ook isopropanol geschikt. Meng 70% isopropanol met gedestilleerd water en breng een dikke kwast aan op het oppervlak van het te behandelen object. Wikkel in een zeildoek en laat 2-3 dagen inwerken.

Belangrijke informatie
Licht ontvlambaar! Blijf uit de buurt van ontstekingsbronnen! Rook niet! Houd goed gesloten en ontoegankelijk voor kinderen. Gebruik niet dichtbij ogen. Bij aanraking met de ogen onmiddellijk met water spoelen en een arts raadplegen. Laat de oplossing volledig drogen voordat u contact maakt met elektrische apparatuur.

© 2015 - 2020 Russcher Handelsonderneming | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel